Mám slabost pro sezónní dekorace. Nebo spíš pro dekorace vůbec…to už jsem na sebe prozradila. Změny ročních období tedy používám jako výbornou výmluvu pro obměnu dekorací a dost často i nákup nových. Léto je v tomhle ohledu asi nejzábavnější, protože letních stylů je největší množství, a tak můžu řádit každý rok jinak. Dnes vám přiblížím svoje favority pro toto léto a budu ráda, když se se mnou na oplátku podělíte s těmi svými.

S létem mám neodmyslitelně spojené moře a písčité pláže, takže styl plážového domku je pro mě první volbou. Určitě víte, co myslím…polštáře s modrými a červenými proužky na ratanových křesílkách, všudypřítomné motivy kotvy, kormidla či plachetnice, dekorace v podobě mušlí a korálů, sklenice s pískem omotané provázkem a k tomu ledabyle pohozené slamáky a plédy. Už to vidíte? Pokud nemáte to štěstí, abyste podobný domeček vlastnili, zkuste si takto vyzdobit alespoň část vašeho bytu či domu. Překvapivě skvěle se budou přímořské dekorace vyjímat v předsíni…tuto povětšinou menší a tmavší místnost totiž dokáží báječně rozzářit a zlepšit vám náladu hned po příchodu domů.

Moře sice miluji, ale ráda trávím léto i v našich končinách a ty nejhezčí vzpomínky na dětství mám právě na ně…na rozkvetlé louky a zahrady, voňavé sady a chladivé lesy. A tyhle vzpomínky mi vždy příjemně navodí letní dekorace ve stylu rozkvetlé louky. Základem jsou samozřejmě čerstvé květiny, které můžete dát nejen do vázy, ale také z nich vytvořit věnec nebo s nimi ozdobit váš oblíbený klobouk. Když jim do vody přidáte i plátky pomerančů nebo citrónů, vytvoříte tak dokonalou letní náladu. Kromě čerstvých květin miluji i bylinky, zejména heřmánek nebo levanduli, které mi připomínají prázdniny u babičky na chalupě. Krásně vypadají v kovových nebo proutěných květnících, ale slušet jim to bude i v obyčejných zavařovacích sklenicích. Příjemnou atmosféru léta na venkově ale navodí i sušené, zavěšené třeba na okně. Já ráda čerpám inspiraci na květinové aranže a věnce v úžasném krámku Sweet Home – bytové doplňky na Kladně.

V létě trávíme mnohem více času venku, na zahradě nebo alespoň na balkóně. Pokud tam jako já i rádi stolujete, nechte se inspirovat dekoracemi ve stylu skandinávských pikniků. Představujte si se mnou…řetězy s papírovými lampióny a vlajkami visí nad stoly se spoustou svíček, pestrobarevných talířů a skleniček. K tomu přidejte lněné prostírání, povlávající bílé závěsy a houpací sítě a atmosféra je dokonalá. Užijte si léto venku i uvnitř!